Вести из Србије

Вучић: Завршетак Коридора 10 сведочи о вредној и радној Србији

"Нећемо стати на овоме, наставићемо даље, градићемо без престанка да бисмо имали више посла, више инвестиција, да бисмо завршили тај чаробни круг и да бисмо могли да кажемо да смо створили успешну и најлепшу, за нас свакако најлепшу, земљу на Балкану", поручио је Вучић на свечаном отварању последње деонице источног крака Коридора 10, којом је завршена изградња целог Коридора 10 у Србији.

Јоксимовић: Србија заслужује бржи напредак у процесу ЕУ интеграција

Одлука ЕУ о Северној Македонији и Албанији ни на који начин не би смела да задире у европски пут Србије, изјавила је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и изразила очекивање да би до краја године Србија могла да отвори једно, два или три поглавља у приступном процесу ЕУ.

Вучић: Овако нешто нисам видео

Председник Србије Александар Вучић истакао је, после обиласка заједничке тактичке вежбе „Словенски штит 2019“ и руских одбрамбених система „С400“ и „Панцир“, да Србија драстично јача своје војне капацитете, као и да је, премда мала и недовољно јака земља, данас многоструко јача него што је била.

Михајловић: Отварање железничке линије одлична могућност за привреднике

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић оценила је данас да је успостављање железничке карго линије између Србије и Кине одлична прилика за домаће привреднике, али и за привреднике у региону.

Лончар: За лечење у иностранству издвојено 11 милијарди динара

За последњих пет година држава је за лечење деце у иностранству и ретке болести издвојила 11 милијарди динара, односно више од 90 милиона евра. Од 2014. до данас на лечење у иностранство о трошку Републичког фонда за здравствено осигурање и Буџетског фонда упућено је 4.148 пацијената и за то је издвојено око четири милијарде динара, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар.

Вучић: Немци отварају још две фабрике, бескрајна корист за Србију

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да је долазак немачких компанија "Бросе" и МТУ, које ће отворити погоне у Србији - веома важно за нашу земљу, јер те две фабрике мењају ниво инвестиција за око 300 милиона евра.

Михајловић: Ђилас није изградио ни метар ауто-пута кроз Грделицу, а говори шта је потребно југу Србије

Члан Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић, рекла је данас да је лицемерно да они који иза себе нису оставили ни метар ауто-пута кроз Грделицу говоре грађанима шта треба да се уради да би живели боље.

Вучић: Договор у корист грађана све три земље

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, после трилатералног састанка са премијерима Северне Македоније и Албаније, да се разговарало у корист грађана све три земље, те да је циљ све тројице да се до краја 2021. године "границе наших земаља прелазе само уз личну карту".