Вести из Србије

Вучић: До још већих успеха Србије, снажно и храбро

Председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић поручио је у Новом Саду да је најважнији задатак партије у наредном периоду да се младима омогући „српски сан“.

Вучић је рекао да је најважније сада да СНС ради на томе како да се обрати младима, да им понуди „српски сан“, како би остали у нашој земљи.

„Треба да им омогућимо да имају стан и аутомобил, а не да расипамо нашу децу по целом свету, а и да молимо оне који су напустили Србију да се врате. Морамо да се боримо за те услове“, подвукао је Вучић.

Истакао је да је за то потребна енергија свих чланова.

„Имаћемо у марту или априлу изборе. Време је да победимо убедљивије него раније, да покажемо да Србија има снаге и вере у сопствену будућност“, нагласио је Вучић.

Рекао је да је важно да се чланови не опуштају и да функционери покажу да им је интерес народа изнад свега.

„Треба да се боримо за народ и склонимо из наших редова оне који се боре за себе, а не народ“, истакао је Вучић.

 

Пред нама важне године

Вучић је поручио вечерас у Новом Саду да су пред Србијом важне године, важније од оних кроз које је земља прошла, а члановима СНС да треба да буду свесни постигнутих резултата, да се не плаше изазова и да наставе да се боре за напредак Србије.

"Пред нама су важне године, рекао бих важније од оних кроз које смо заједнички успели да прођемо, и то са добрим резултатима", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да се политика увек тицала људи, јер нема ништа важније од људи.

"Мени је најважније да људи разумеју да се ви и ја бавимо овим послом, не због себе или бар не због материјалног благостања, функције, мандата или власти, посебно не уколико би нам кућа била срушена и разорена, какву су нам је оставили 2012. године. Јер, зашто би неко желео да влада нечим што је личило на готово разрушени Чернобиљ, бити капетан на броду који тоне?", рекао је Вучић.

Суштина није у власти и лидерству, већ у визији о успешној земљи и напорима да се тај сан оствари.

"Сањао сам не 11 година странке и седам година власти, већ путеве и пруге. Путеве које нисмо имали ни кроз Грделицу, ни кроз Сићевачку клисуру, о којима смо маштали да нас доведу до Чачка, Ужица, Залтибора, Таре, Копаоника... Који ће сутра да нас воде од Новог Сада, преко Руме до Шапца и Зворника... Сањао сам и градилишта, јер сам возио кроз пусте рушевине", рекао је Вучић.

Сањао је, како је рекао, Србију каква може да буде и каква данас почиње да постоји.

Честитајући чланству крсну славу, као и грађанима, уз жељу да је у здрављу и весељу дочекају идуће године, Вучић је рекао да за то време треба много да се уради и да грађани живе боље.

Осврнуо се и на велики број грађана који су остали испред Спенса, рекавши да је требало да се скуп, можда, одржи напољу, а не унутра.

Можда је то и боље због још једног разлога, али сам сам крив, и вечерас ћете видети да у првим редовима седе обични људи. Тражио сам да од трећег реда иду функционери. То сам тражио јер и данас не посвећујемо довољно пажње грађанима", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је његова замерка најбољој странци у земљи што не води довољно рачуна о обичним члановима.

Морамо много више са обичним људима да разговарамо, а не да јуримо функционере од једних до других врата. Треба да помажемо грађанима, а не себи. У томе се разликовала странка", нагласио је Вучић.

 

Руководићемо се само нашим интересима, имамо само себе

Водићемо независну политику, питаћемо само наш народ, Србија више није тако мала и слаба да би јој неко одређивао шта треба да ради", поручио је Вучић.

Не очекујте да неко други решава наше проблеме, рекао је. Имамо само себе и морамо сами да се боримо за себе, за своју независност.

Вучић је рекао да у Србији увек чекамо да нам неко нешто реши, очекујемо - помоћиће нам Американци, Руси, Европљани.

„Знам да је најнепопуларније, да нико неће да чује да морамо да се ослонимо на своје снаге, јер мислимо да имамо моћног заштитника. Немамо, морамо сами да бринемо о себи, да сами доносимо своје одлуке, да имамо војску која може да штити нашу земљу, снажну полицију, да градимо пријатељства свуда у свету. Неће нам забранити Американци да нам Руси буду пријатељи, нити ће неко са истока да забрани да нам Европљани буду пријатељи", нагласио је Вучић.

Вучић је поручио да ће Србија потписивати споразума с ким хоће, са циљем да нашем сељаку обезбедимо пласман за његову робу.

Ми ћемо да се руководимо својим интересима, српским интересима, Србија на првом месту, потписиваћемо уговоре с ким ми хоћемо, доносити одлуке о својој будућности.

Вучић је члановима Српске напредне странке поручио и да се плаши да причају о резултатима.

"Хвалите се оним што смо урадили 10 пута боље од оних пре нас, рекао је. Када сам постао председник владе, просечна плата била је 330 евра, сада за који дан биће преко 500 евра!", рекао је и захвалио се пензионерима и радницима, који су преузели терет реформи, и који чекају да им се то врати.

 

СНС доследна принципима, најважнији је да млади не одлазе

Вучић је поручио да је важно да СНС остане доследна својим кључним принципима којих има пет, без обзира на то ко ће је предводити у будућности, а да је најважнији да се спречи одлазак младих из земље.

Први је, како је рекао, пажљиво чување мира и стабилности и увек миран одговор, а други - чување политичке самосталности и независности.

"Нема шта да одлучује о Србији било ко ван земље, ви, народ, сте једини који смеју да буду питани", поручио је Вучић.

Као трећи принцип истакао је даљи економски напредак.

"Још боље, још брже, још више путева, можеме још да радимо и урадимо још више, то ће остати после нас, да повећавамо плате и пензије, да људи виде да, ако радимо, могу лакше да живе", поручује Вучић.

Четврти и најважнији принцип је, рекао је, брига о младима и демографија.

"Да млади остану у земљи, да мање напуштају Србију и за коју годину да буде више оних који се враћају него што одлазе и то је најважнији задатак у наредном периоду, најважнији, да се боримо за то да се што више њих и школованих и нешколованих врате, јер они имају шта да граде - дом, породицу али и будућност", истакао је Вучић.

Пети принцип је да се људи у странци увек, у свему што раде, осврну на прошлост.

"И за разлику од других ми смемо да говоримо о онима који су спровели агресију на нашу земљу, да говоримо о злочинима у Јасеновцу. С поносом говоримо о српским жртвама и први смо који изводимо ветеране и кажемо им - хвала што сте бранили Србију", поручио је Вучић.

Али, рекао је Вучић, за нас је најважније да увек гледамо у будућност и не само да се хвалимо урађеним већ и оним што ћемо урадити а то, како је рекао, можемо само ако нам људи верују.

"Зато и за следеће изборе на листу што више младих, некомпромитованих људи, које неће виђати у луксузним аутомобилима за које се не зна како су их зарадили, већ пуних снаге и елана", рекао је Вучић и додао да ће следеће године он седети у четвртом, петом реду где су данас седели функционери.

"Увек са народом. До победе, до још већих успеха Србије, снажно, храбро! Живела Српска напредна странка, живела Србија", рекао је Вучић.

Према његовим речима, важно је рећи да је пуно тога урађено што људи могу да виде, али да увек има оних који ће се правити да не виде, не чују.

"Не обраћајте пажњу на то. Поносан сам што вечерас готово ни реч нисмо рекли о онима који су пре неки дан палили књиге и хтели да линчују. Ми то никада не смемо да дозволимо, да њима тако нешто учинимо. Наш одговор не сме да буде исти, него још више фабрика, библиотека у Србији, ИТ менаџера, новца за младе, станова за младе брачне парове, а не мржња", поручује Вучић.

Вучић је рекао и да се никада више не сме дозволити да се неком забрани да шета до телевизије, да остварује своја демократска права или да погине још неки Ранко Панић.

"Следе тешки избори, тежи него икада, треба да победите убедљиво, убедљивије него икада, а биће теже него икад", закључио је Вучић.