Вести из Власотинца

Власотиначки Дом здавља добио ново теренско возило

Власотиначки Дом здавља је данас добио ново теренско возило. Наиме, локална самоуправа је Дому здравља донирала Ладу ниву. Данашња донација је уствари треће возило које Дом здравља добија ове године од локалне самоуправе. Претходно су током јануара месеца општине Власотинце и Црна Трава купиле два санитетска возила за потребе ове здравствене установе.
А недавно  им је предузећа ХСВ донирао возило, тако да је ово четврто возило које  власотиначки Дом здравља добио током ове године.  Уручујући кључеве донације начелник општине Власотинце Марјан Станковић  је истако да општина Власотинце наставља да издваја средства за власотиначки Дом здравља.
“Општина Власотинце издваја значајна средства за финансирање здравствене заштите.  Поред пројеката које финансирамо, успели смо да издвојимо и 1.650.000 динара за куповину теренског возила - Ладе ниве, за потребе Дома здравља. Овом приликом уручујем кључеве Ладе ниве како би медицинске екипе Дома здравља могле да дођу и до најудаљенијих пацијената без обзира у ком делу општине живе”,  рекао је Марјан Станковић, начелник Општине Власотинце.
Захваљујући на донацији др Виолета Петровић, директор Дома здравља Власотинца истакла је да им ова донација много значи.
“Имамо јако разуђен и велики  терен који покривамо. Наш Дом здравља покрива две општине, Власотинце и Црну Траву. Лада нива као теренско возило нам много значи  за пацијенте који живе у брдско-планинском делу општине јер је некада веома тешко да до њих стигнемо санитетским возилом. Дом здравља има изузетну сарадњу и велику
помоћ општине Власотинце, надам се да ће се тако наставити и убудуће”, рекла је др Виолета Петровић интерниста и дирктор Дома здравља у Власотинцу.
Испред локалне самоуправе о стратешком опредељењу да се улаже у здравствену заштиту становника говорио је Братислав Петровић, председник општине Власотинце.
“Куповином Ладе ниве општина Власотинце наставља да извршава  своје обавезе по већ усвојеном плану и програму ове здравствене установе у циљу још већег унапрђења здравствне заштите наших грађана. Ове године у буџету смо  опредили близу 30 милиона динара за Дом здравља, али извесна средства неће бити  утрошена имајући у виду чињеницу да је 50 радника ове установе, које је до сада плаћала општина, уговорено са Републичким фондом за здравствено осигурање. Ми ћемо до краја године обезбедити сва средства  за медицинску и немедицинску опрему која је планирана. Наставићемо са пружањем помоћи јер знамо да је здравствена заштита најбитнија за све нас”, истакао је Братислав Петровић, председник општине Власотинце.
Председник општине се захвалио свим радницима Дома здравља у Власотинцу за све што су учинили у претходном периоду како би у условима пандемије спасили животе грађана.