Вести из Власотинца

130 НОВИХ КОНТЕЈНЕРА, НОВИ КАМИОНИ ЗА СМЕЋЕ И ЧИСТИЛИЦА

Одржавање хигијене града, постојање депонија смећа,  одвоз и изношење смећа је један од проблема са којима се више година грађани власотиначкеопштине срећу. Локална самоуправа ће у наредном периоду кренути са решавањем овог проблема, набављени су нови контејнери, кренуће се и са сређивањем и уклањањем депонија.

“Сви знамо да проблем решавања хигијене града треба  подићи на виши ниво.Један од начина је управо чишћење и уклањање депонија смећа, а за то имамо и подршку Министарства заштите животне средине. Наиме, поменуто министарство је за ову намену определило 7,1 милион динара. Други сегемент јесте и набавка нових контејнера. Општина Власотинце је набавила 130 нових контејнера, који ће ускоро бити распоређени, половина ће бити распоређена у граду, а половина у сеоским месним заједницама. Постојећи контејнери ће након репарирања бити стављени у функцији. Највећи проблем јесте одвоз и изношење смећа. Знамо да су постојећи камиони-смећари, у веома лошем стању. Локална самоуправа ће у наредном периоду спровести јавну набавку, све законом прописане радње за набавку два камиона за одвоз смећа.

Урадићемо све што можемо како би смо побољшали хигијену града и подигли је на виши ниво. Ипак, неопходна нам је и сарадња  грађана, и мало стрпљења док се не спроведу потребне процедуре како би комунуналне услуге биле боље”, рекао је Братислав Петровић, председник општине Власотинце.