Саопштења

Саопштење за јавност СНС Власотинце 17.02.2015.

Дана: 17.02.2015. год

Поводом бројних неистина и измишљотина изнетих од стране председника Општине Власотинце у емисији „Дилеме“ емитоване вечерас на Телевизији Лесковац, Повереништво ОО Српске напредне странке у Власотинцу, издаје следеће

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Председник Општине Власотинце Мирослав Љубеновић изнео је вечерас више вешто смишљених и тенденциозних лажи и неистина, а ми ћемо навести само неколико:

Прво, није тачно да је бивши председник Општине Власотинце Зоран Тодоровић примао плату 115.000 динара, што се и може видети на сајту општине Власотнце, већ је његова зарада у месецу пре разрешења била 75.000 динара. Тачно је да је у два месеца примио преко 100.000 динара, али је свим службеницима у тим месецима исплаћено 25% на име заосталих зарада из претходног периода. При томе, треба имати у виду да је пре ступања на снагу новог Закона о раду, господин Тодоровић примао плату увећану на основу 26 година радног стажа, што наравно господин Љубеновић тенденциозно занемарује, а могуће је и да не зна јер му је посао председника општине Власотинце први у животу.
Друго, за 11 месеци док је Зоран Тодоровић био председник општине, разблокирани су рачуни 10 месних заједница, а господин Љубеновић се хвали тиме што су разблокирани рачуни две месне заједнице, а и за те две су била предвиђена средства до краја 2014.
Треће, није тачно да је буџетом за 2015. годину предвиђено 120 милиона динара за путну инфраструктуру, већ је то укупни буџет Дирекције за урбанизам и изградњу.
За 11 месеци, враћено је 88 милиона дуговања из претходног периода, смањени су трошкови службених путовања скоро три пута, трошкови горива више од два пута, трошкови угоститељских услуга 5 пута... За тих 11 месеци трошкови угоститељских услуга, износили су 350.000 динара. Нека господин Љубеновић изнесе податак колико је потрошено за угоститељске услуге за 2 и по месеца од како је он на челу општине Власотинце.
Осим што је обавестио Министра рада, запошљавања и социјалне политике о стању моста у Конопници и што је напрасно променио звање, те од Дипломираног правника постао Дипломирани менаџер, не успевамо да се присетимо шта је господин Љубеновић урадио за ова два и по месеца на челу Општине Власотинце.

Све ове добро осмишљене лажи и сва дешавања у последња три месеца директно су усмерена на дестабилизацију Општинске организације Српске напредне странке у Власотинцу и дискредитацију Повереника ОО СНС Ненада Стојковића, јер је свима јасно да ново руководство странке неће правити компромисе у борби против корупције и криминала који потресају нашу општину последњих година и да ће у потпуности спроводити идеје председника странке Александра Вучића. Господин Љубеновић ниједном није поменуо да је председник ОО Покрета социјалиста у Власотинцу, али се све време бави Српском напредном странком и кандидује свог пријатеља Велибора Стојковића за председника ОО СНС Власотинце. Једини легитимни представник Српске напредне странке у Власотинцу је Повереник ОО СНС Власотинце Ненад Стојковић, који ужива пуну подршку ИО странке и чланства општинске организације и кога ће чланство општинске организације странке у Власотинцу, а не Љубеновић или председник општинског одбора било које друге политичке странке, а многи су заинтересовани за изборе у Српској напредној странци, кандидовати за председника ОО Српске напредне странке у Власотинцу.

Преко 1.200 нових чланова странке од именовања повереника јасан су сигнал да су грађани препознали идеје Српске напредне странке и Александра Вучића и ко је у општинској организацији спреман да их спроводи, а ко странку схвата искључиво као полигон за остваривање својих личних интереса и задржавање постојећих позиција у власти.

Није на нама да оцењујемо да ли је неко битна или небитна појава, али је сигурно да ће грађани општине Власотинце на наредним локалним изборима дати огромну подршку Српској напредно странци и добринети да поједине нус појаве нестану са локалне политичке сцене.

У Власотинцу, 17.02.2015.