ОО СНС ВЛАСОТИНЦЕ: ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДГОВОРАН ЗА НЕСПРОВОЂЕЊЕ ОДЛУКА СУДА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВЕРЕНИШТВА ОО СНС ВЛАСОТИНЦЕ

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДГОВОРАН ЗА НЕСПРОВОЂЕЊЕ ОДЛУКА СУДА

Српска напредна странка жели да упозна јавност да Председник СО Власотинце Горан Митић не жели да спроведе Пресуду Управног суда поводом тужби за поништавање решења Скупштине општине Власотинце о разрешењу председника општине Зорана Тодоровића из Српске напредне странке, која је донета још 05.03.2015. године.

Управни суд је потврдио наводе тужби, нашавши, како стоји у образложењу пресуде, да је оспореним решењем повређен закон на штету Зорана Тодоровића. Према свим правним нормама, Зоран Тодоровић је Председник општине Власотинце и Мирослав Љубеновић који се, не први пут, лажно представља Председником општине, сносиће, као и Горан Митић, кривичну одговорност за непоштовање одлука суда.

Подсећамо на одредбе члана 340. ст. 1. Кривичног законика којим је прописана кривична одговорност за службено или одговорно лице које одбије да изврши правноснажну судску одлуку или је не изврши у законском року, па како се против наведених пресуда не може поднети жалба, исте су правноснажне и могу се извршити сходно чл. 68. Закона о управним споровима.

Српска напредна странка очекује да се, сходно одлукама Управног суда, Зорану Тодоровићу омогући несметано вршење функције Председника општине. Уколико, пак, одборничка већина не жели господина Тодоровића за Председника општине, неопходно је да, у складу са Законом и пословником о раду на Седници Скупштине разреше актуелног председника Тодоровића и изаберу новог, из редова одборника.

Српска напредна странка ће се свим правним средствима борити за истину и спровођење закона и никада неће пристајати на уцене појединаца које су грађани бирали да заступају њихове интересе, а они се баве искључиво задовољењем својих ситних интереса. Одборници Скупштине општине су дужни да се у свом раду придржавају Закона, Статута и Пословника о раду Скупштине општине Власотинце.

У Власотинцу,
28.05.2015. године

ПОВЕРЕНИК
ОО СНС ВЛАСОТИНЦЕ

Ненад Стојковић