Вести из Власотинца

У ТОKУ МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У ВЛАСОТИНЦУ

Kомандант и начелник Штаба за ванредне ситуације опшине Власотинце, Братислав Петровић и Иван Станковић обишли су вакциналне пунктове у Стајковцу и Kукавици.

Лекари су задовољни одзивом јер је јуче у току целог дана у Стајковцу, рецимо, вакцинисано 48 грађана, а већ данас, у прва два сата вакцинисано је 45 житеља овог села, док је за два дана у амбуланти у Kукавици имунизовано око стотинак житеља Орашја и Kукавице. Оцењују да је вакцинација једини излаз из епидемије.

Прилика је да примимо вакцину без заказивања, само уз личну карту, што пре се вакцинишемо а потом и ревакцинишемо, пре ћемо стати овој болести на пут и почети да живимо као раније, мишљења су људи који су дошли да приме вакцину.

„Прилика је да позивам грађане да се вакцинишу, поготово када су им вакцинални пунктови у близини и када могу да приме вакцину без претходне електронске пријаве. На својој кожи сам осетио шта значи изгубити члана породице од ове болести и зато апелујем на људе да искористе ову прилику да заштите и себе  и друге“, каже председник општине и командант штаба за ванредне ситуације Братилав Петровић.

Осим на пет вакциналних пунктова у власотиначкој општини, у Kукавици, Стајковцу, Kонопници, Бољару и Доњој Ломници, на којима ће се и наредних дана обављати масовна имунизација становништва по најављеном распореду, грађани могу да дођу и у Дом здравља и да без претходне пријаве приме вакцину кинеског произвођача Синофарм.

 У Дому здравља вакцинација ће се обављати и у току предстојећег викенда, у суботу и недељу, од 8 до 14 сати. На располагању је и вакцина Фајзер, али њу могу да приме грађани који су добили позив од е-управе.