Саопштење за јавност 17.09.2015. године

ОО Власотинце

Саопштење за јавност

Управни суд је и седмом пресудом потврдио безакоње и правно насиље појединаца у вршењу квази локалне власти последњих десет месеци у општини Власотинце.

Ако су незнање и нестручност били разлози неспровођења претходних шест пресуда надлежног суда, непоштовање ове пресуде у којој су на јасан и несумњив начин образложене правне последице досадашњих пресуда - да остају на правној снази решења о избору председника општине Зорана Тодоровића и чланова Општинског већа указује да разлоге треба тражити у несавесности појединаца, повезаних ради стицања личних погодности или користи, са бестијалном жељом за наставком задовољавања својих себичних интереса до предстојећих локалних избора чак и по цену кривичне одговорности, свесних да их после локалних избора више неће бити на политичкој сцени општине Власотинца.

Овом пресудом се јасно ставља до знања да тзв. Председник општине Мирослав Љубеновић ову функцију обавља потпуно незаконито, држећи као таоце све одборнике владајуће већине, који сада, потпуно свесно, учествују у овом безакоњу и потпуном хаосу.

ОО СНС Власотинце осим разочарења исказује и забринутост због појаве да се приватни интереси неколико појединаца стављају изнад општег интереса грађана општине Власотинце, грубим кршењем уставних начела владавине права. ОО СНС Власотинце још једном понавља да Председника општине бирају одборници, али у складу са Законом и подзаконским актима, а не у складу са приватним интересима појединих одборника и њихових налогодаваца.

Поручујемо таквим појединцима да ће ОО СНС Власотинце предузети све на закону засноване активности у циљу утврђивања њихове кривичне и сваке друге одговорности, као на надокнади огромне материјалне штете коју су причинили грађанима општине Власотинце својим егоизмом, незнањем и неспособношћу.

Председник
ОО СНС ВЛАСОТИНЦЕ
Ненад Стојковић

У Власотинцу,
17.09.2015. године