КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ПОВЕРЕНИШТВА ОО СНС ВЛАСОТИНЦЕ 14.03.2015.

Српска напредна странка у Власотинцу, делује као опозициона странка и сви који у име наше странке учествују у раду локалне самоуправе, раде искључиво у личном интересу, супротно инструкцијама органа странке, кршећи страначку дисциплину и такво понашање ће сигурно бити санкционисано. О томе сведочи и чињеница да је 11 чланова странке, због таквог поступања, искључено из чланства странке, Одлуком ИО странке на последњој седници одржаној 20.02.2015.
Из странке су искључени:
Горан Митић, Ђорђе Јовановић, Гордана Димитријевић, Снежана Милојковић, Далибор Момчиловић, Биљана Стојановић, Миодраг Гавриловић, Владица Димитријевић, Милета Јанићијевић, Мирослав Јовановић и Драган Спасић.
Оваква одлука ИО странке је само потврда исправности политике коју води наша општинска организација од увођења Повереништва и која ужива огромну подршку чланства и централе странке.
O раду локалне самоуправе у Власотинцу је јако тешко говорити, обзиром да, сем изношења гомиле лажи и бахатог понашања челника Општине којим пуне новинске ступце, нису урадили ништа и да се све време баве Српском напредном странком и предстојећим унутарстраначким изборима у нашој странци. Наиме, владајућа коалиција на челу са СДС-ом, али и коалиционим партнерима Српске напредне странке на републичком нивоу, Новом Србијом и Покретом социјалиста, покушава да обезбеди подршку за свог кандидата на тим изборима. Активисти ових странака, а по налогу председника ОО ових странака, покушавају на терену да учлане своје проверене чланове у Српску напредну странку и то само у сврху гласања на предстојећим страначким изборима, после чега би напустили странку. Наравно да то нећемо дозволити и да ће председника Општинског одбора Српске напредне странке бирати чланови Српске напредне странке, у складу са Статутом и подстатутарним актима странке, а не чланови других политичких опција. Овде се ради о покушају дестабилизације и рушења Српске напредне странке изнутра, инфилтирањем најжешћих противника политике СНС-а и премијера Александра Вучића у саму странку и покушајем да се за председника Општинског одбора изабере „њихов“ кандидат. То ће, вероватно, бити „рецепт рушења“ премијера Александра Вучића и у другим градовима Србије, обзиром на поверење и подршку које он лично и Српска напредна странка уживају међу грађанима Србије.
На крају, даћемо коментар на мишљење Министарства за локалну самоуправу и државну управу о законитости седнице Скупштине општине Власотинце од 29.11.2014. које се различито тумачи ових дана. У датом обавештењу стоји, да се ради о појединачним актима, за које је предвиђена судска заштита и да би изјашњавање министарства о законитости доношења истих, представљало мешање у независтан рад судова, са указивањем да треба сачекати исход судског поступка пред Управним судом, који је већ пресудио по једној тужби, којом је поништено решење о разрешењу чланова Општинског већа.
ПОВЕРЕНИШТВО ОО СНС ВЛАСОТИНЦЕ